lördag 9 januari 2021

Bradford, Chris: Stridens arena

Ett virus, en epidemi, har gjort att många människor i världen har dött. Det verkar som att det är först och främst barn och ungdomar som för viruset vidare och många föräldrar har övergett sina barn som istället får bo i särskilda getton där de får klara sig själva. Staden som Scott bor i är indelad i zoner där olika ungdomsgäng härskar. 

Efter en incident kommer Scott på kant med Hajtand, en farlig ledare för en annan av stadens zoner. Scott jagas genom staden, över hustak, genom gränder. Just som Hajtand ska slå ihjäl honom ljuder en signal i kvarteret. Det är uttagningar till SA, eller Stridens Arena som spelet också kallas. De är ständigt på jakt efter nya testspelare och söker dem i gettona. 

För barnen som bor på gatan är det en högvinst att bli uttagen som testspelare för detta spel, ägt av världens rikaste man och ständigt under utveckling. Alla kan följa det på stora skärmar runt om i staden. Både Hajtand och Scott lyckas bli antagna som testspelare, men det visar sig att spelet är långt mer än en lek. I samarbete med en flicka vid namn Kate, en av de bästa spelarna, kämpar Scott heroiskt för sitt liv. Hajtand väntar på rätt tillfälle för sin hämnd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar