måndag 11 januari 2021

E. Lockhart: Kanske är det allt du behöver veta

I Cadence familj är alla långa och blonda och hennes morfar är ofantligt rik. Han äger en egen ö, Breechwood, utanför Marthas vineyard på den amerikanska östkusten. Där har de samlats varje sommar sedan 70-talet. Barn, barnbarn, släktingar och vänner badar, åker båt, äter delikata måltider, leker lekar, chillar och roar sig. Pengar finns det gott om till att leva det goda livet. Det finns flera hus på ön, en för varje familj plus ett gästhus för besökare.

 Cadence är äldst och umgås tätt och intensivt med Johnny och Mirren och vännen Gat, som hon är smygkär i. Men Cadence är med om en svår olycka. Det har nu gått två år och hon kan fortfarande inte minnas det där som hände sommaren hon fyllde femton. Det har gått två år nu och läkarna säger att det är viktigt att hon får minnas i sin egen takt för att inte traumaseras. 

När hon snart ska fylla arton ber hon om att få åka dit igen och träffa sina kusiner och sommarvänner men alla är så annorlunda och morfar och mormors fina hus finns inte kvar. Där står i stället ett nytt hus, stort och tomt. Det tar ett tag men så sakteliga börjar Cadence att minnas sanningen, det som ingen talar om, av vad som egentligen hände den där sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar