måndag 11 januari 2021

Ingelin Angerborn: Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund m fl

Tilda älskar hundar. Hon brukar gå ut och gå med grannen tant Doris hund. Den heter Loppan och är en jättesöt liten chihuahua. En dag ska Tilda handla när hon är ute med Loppan. Tilda binder fast Loppan i en stolpe utanför affären. Det går bra. Men när Tilda kommer ut ur affären så möter hon  Axel, gulligaste killen i skolan. 

Tilda blir lite nervös när hon ser honom och binder snabbt loss Loppan och går. Fin hund du har, ropar Axel, jag känner en sån. Det är då Tilda upptäcker att hon har tagit fel hund. I kopplet har hon en stor svart labrador och borta vid affären sitter lilla Loppan och ser ledsen ut. Usch, så pinsamt och Tilda stegar på som ingenting. Tur att hon hundgodis i fickan, det verkar labradoren gilla. Hon måste gå tillbaka sen och byta till rätt hund men det går inte som hon har tänkt sig utan det blir en riktig soppa men ingenting som inte har något gott med sig. För hade det inte varit för att det ena hände så skulle det inte ha kunnat bli så rätt till slut! Skratt garanteras.

Vad är egentligen en taxfrisyr? Det var egentligen Tildas mamma som skulle klippa sig den där dagen men hon hade för mycket att göra innan sol- och badresan de skulle iväg på, så hon skickar Tilda till frisören i hennes ställe med oväntat resultat, det blev väldigt kort, som en strävhårig tax. 

Redan på flyget ner blir Tilda tagen för kille, sen hamnar hennes bagage på fel flyg till ett annat ställe så hon har inga andra kläder att byta till, bara jeansen och t-shirten hon reste i och det ena leder till det andra och plötsligt har hon ”blivit” en Anton istället för Tilda på hotellet, alla tar för givet att hon är kille och ingen lyssnar när hon försöker protestera, hennes föräldrar tror att hon leker och det hela blir till slut för mycket för att Tilda ska orka avslöja sig.

Det finns fler roliga böcker om Tilda: Om jag bara inte råkat säga sanningen, Om jag bara inte råkat köpa ett marsvin, Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar