tisdag 12 januari 2021

Oskar Källner: Bortförda (Imperiets arvingar 1)

Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett vanligt villaområde utanför Uppsala. En kväll försvinner mamma, hon kommer inte tillbaka hem och när de anmäler henne försvunnen blir deras pappa misstänkt av polisen för att ha något med saken att göra. Mamman forskade om atmosfäriska fenomen på universitetet och den senaste tiden har hon varit borta mycket, särskild i Lunsenskogen. 

På kvällen ger sig Alice och Elias av dit i smyg för att se om de kan hitta spår efter sin mamma, snart hittar de tecken på att hon varit där. Tänk om hon är skadad? De ropar men inget svar. 

Då får de se en varelse i mörk kåpa som rör sig knyckigt mellan träden, ögonen är stora och blanka och helt svarta utan ögonvitor och den drar fram en stor kniv. De blir jagade men till sin förvåning är de inte ensamma. 

Ännu en varelse, en mycket större, som skrämmer iväg den första filuren. Ovanför dem svävar en farkost som stannar rakt ovanför dem och släpper ut en ljusstråle. De blir räddade av Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, som är ute på uppdrag för att rädda en förlorad besättningsman. Han tar dem med på skeppet och där väntar en överraskning. Det visar sig att Alice och Elias mamma egentligen kommer från ett folk på en annan planet och att man på rymdskeppet Stillheten kände henne. De tror sig veta vem som har tagit deras mamma, för de har en gemensam fiende. 

Spännande fortsättning följer i Järnrosen, tio böcker är planerade i serien.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar