måndag 11 januari 2021

Per Nilsson: Vill inte, vill

När författaren Per Nilsson var på besök i en klass kom en tjej fram till honom efteråt. Hon ville berätta en historia ur sitt liv och det blev en bok av det. Den här. 

Det började med att Nora gjorde något oväntat. En kille trycker sig fräckt flinande mot hennes kropp på tunnelbanan, men Nora har flera nycklar på sin knippa. En till lägenheten, en till skåpet i skolan, en till cykeln och så en som inte går någonstans. Den är bara lång och vass. Den sticker hon rakt i pungen på killen och går av tåget...

Hennes bästa vän Nadin, som är lika snygg som en fotomodell, blir ihop med en drömkillen, en lovande fotbollspelare med lägenhet i Turning torso med utsikt över Öresund, men skenet bedrar. 

Vad hände egentligen mellan Liv och Adam? De som växte upp som syster och bror men som inte längre låtsas om varann? Fyra tonåringar vars liv ohjälpligt går in i varandras. Lita inte på vad du ser, tro inte att du vet något om någon annan. Vad som helst kan dölja sig under den glittriga ytan och tänk att något som varar i tio sekunder kan betyda så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar