onsdag 24 mars 2021

Aaron och Melanie Ehasz: Måne (The dragon prince del 1)

I en värld i fantasin (och på Netflix just nu) delar människor tillvaron med bland andra alver och drakar. Nu ligger människorna illa till, för de har invaderat det magiska landet Xadia och dödat både drakkungen och ägget som innehöll drakprinsen. Alla är arga och hämnden är på väg. En grupp med professionella lönnmördare från alvsidan, kallade månskuggealver, är på väg för att döda männiksornas kung och någon av prinsarna, men det vet inte människorna om.

I alvtruppen ingår Rayla. Det här är hennes första uppdrag och hennes färdigheter ska sättas på prov. Hon ska för första gången döda någon. Men det går inte som det var tänkt. Hon råkar på prinsarna ensam, den unge Ezran med sin trogne och trumpne lyspadda Bete och hans äldre halvbror Callum, och efter en vild jakt i borgens hemliga gångar så hittar de någonting mycket viktigt som de bestämmer sig för att ta hand om tillsammans, nämligen ett drakägg!

Nu gäller det att snabbt föra ägget tillbaka till drakmamman och helst också kunna stoppa det närstående kriget innan kungen nås av lönnmördarna. Prinsarna har fortfarande en dödsdom vilande över sig också. Ingen vågar eller bör lita på de andra i detta läge. Inte ens inom de egna leden, ska det visa sig. Faran finns närmare än de anar. Snart är det inte bara lönnmördare de har efter sig. Det finns också någon annan som skulle tjäna på att prinsarna dör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar