onsdag 19 maj 2021

Emi Guner: Skrattar sist (Paola Persson Peroni del 2)

Böckerna om Paola Persson Peroni (tredje boken på gång) är riktigt trevliga om vardagen hemma hos Persson Peroni's skrivet ur ett skönt barnperspektiv. Glada också i det allvarliga. De står hos oss på hyllan för barn 6-9 år men jag tycker nog att de passar bra för åldern 10-11 år. 

I den här boken, den andra, blir det trångt. Mammas bästa kompis Camilla och hennes två grabbar Börje och Bosse (hundar) ska bo hos dem medan  man renoverar hennes lägenhet. Det värsta är hennes pinsamma målningar som tydligen behöver stå och torka i hela huset så det går inte att ta hem någon kompis. Paola är hellre hemma hos mormor då, som hon tycker mycket om. Hennes favorituttryck är Que sera sera, vilket betyder det som sker det sker i livet och det är inte mycket man kan göra åt det. Det skulle kunna ha varit titeln på den här boken.

Man har roligt när man får följa Paola, hennes familj och hennes vänner. Vad som helst verkar kunna hända och så spirar kärleken tack vare ett grupparbete om den fascinerande bockstensmannen. Hur skulle du skriva hans dödsannons? Har du tänkt på hur många olika sätt man formulera sig på som ger olika ledtrådar till någons liv? Inte det?

Nu ska jag läsa alla böckerna om Paola Persson Peroni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar