torsdag 3 juni 2021

Anh Do: Vargflickan

Mitt i natten tvingas Kim att lämna sitt hem tillsammans med familjen. De stuvar in det viktigaste i bilen och sätter fart ut på stora vägen. Men snart kommer de inte längre. Framför dem sträcker sig kön av bilar lång och alla människor tar till flykten till fots. Också Kim, hennes syster Kate och mamma och pappa. Föräldrarna säger till Kim och hennes syster att ta sina ryggsäckar och springa så snabbt de kan utan att se sig om eller vänta på någon annan. Det är nämligen krig och på avstånd hörs ljudet av bomber. 

I kaoset kommer Kim bort från sin familj och finner sig till slut vara ensam i vildmarken. Vart tog alla människor vägen? Lite mat har hon men inget vatten. Hon är fruktansvärt törstig när hon plötsligt träffar på en lekfull hundvalp. Den vill att hon ska följa med och tro det eller ej, men den leder Kim till ett vattendrag med rinnande vatten som verkar tryggt att dricka ur. 

De två bildar starten till ett helt gäng med herrelösa hundar av olika slag och storlekar som hänger ihop, och så Kim. Tidigare har de varit vana att skötas om men nu är de alla lika vilda och utlämnade och tillsammans tvingas de lära sig att överleva i vildmarken med Kim hoppas på att hitta sin familj igen. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar