onsdag 4 augusti 2021

Emelie Andrén och Veronica Ljunglöf: Mystiskt på en måndag

 

Hugo och Vilma och Vilmas bror Alex har sällskap till skolan och när de kör förbi ödehuset så berättar Alex att det bor vampyrer där inne.  Det är inte farligt att vara vid huset på dagarna men man får absolut inte väcka vampyrerna, som ju bara är vakna på natten. Om man råkar göra det så gäller det att springa för livet. 

Efter skolan kan inte Hugo och Vilma hålla sig, de bestämmer sig för att åka till ödehuset fast att det redan är på väg att bli mörkt. Skuggorna dansar över marken och tapeterna och gardinerna är sönderrivna och det luktar konstigt i huset. Och plötsligt hör de ett jämrande ljud. Hugo och Vilma får jättebråttom därifrån, och när Hugo kommit hem upptäcker han att han har glömt sin ryggsäck med matteläxan i ödehuset. Ska han våga gå tillbaka? Eller ska han våga berätta för sin mamma vad det gjort? Finns det verkligen vampyrer och vad var det för konstiga ljud som hördes?

Bra och spännande kapitelbok som passar nybörjarläsaren. Detta är första boken i en serie och fortsättningen heter Typiskt på en tisdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar