onsdag 4 augusti 2021

Ingelin Angerborn: Hjärta av mörker (Hjärta av-serien del 3)

Superproduktiva Ingelin Angerborn har ännu en gång lyckats skriva en bladvändare! Det är en fortsättning på Hjärta av damm (del 1), där ett gäng ungdomar träffas på en teaterkurs under höstlovet. I Hjärta av mörker (del 3) har de fått i uppdrag att spela väsen i en teateruppsättning tillsammans med vuxna under en vecka vid Korpa gruva. 

Miljön är trolsk. Det är en marken kring en gammal nedlagd gruva med djup skog och äldre byggnader omkring och en magisk utsikt över ett stup. Det finns flera sägner om livet i och omkring gruvan och i huvudbyggnaden, som nu är museum, finns ett magnifikt men otäckt porträtt av Gruvfrun. Då menar man inte gruvdirektörens fru utan ett väsen som kan finnas i gruvor. Hon ser vaksamt ut över dem från sin ram. 

Plötsligt märker de att en gammal rullstol har flyttat på sig från den ena änden av rummet till den andra utan att de sett något eller någon. Och de är säkra på att är ensamma. Efter det händer den ena konstiga saken efter den andra under de kommande dagarna. Det börjar kännas riktigt otäckt. De har fått en visning av gruvan, råkade de reta upp Gruvfrun? Men så smyger det fram att en av dem tog en ring från museet. Den var gömd i en rispa i  rullstolen. Har spökerierna något med ringen att göra? 

Läs, mys och rys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar