tisdag 19 oktober 2021

David Renklint: Kraften vaknar (Strömånge 1)

Sindra har blivit placerad i ännu ett familjehem. Den här gången i det lilla samhället Strömånge. Långt från Stockholm. Men alla verkar redan veta allt om henne när hon kommer till skolan. Att hon har slagits med både elever och lärare. Alla håller sig undan henne. Det är sant att Sindra har problem med att hantera sin ilska och att hennes näve knyter sig och blir röd när hon själv brusar upp. Men hon vill inte slåss, det bara kommer över henne. 

En eftermiddag drar ett ovanligt kraftigt oväder in över Strömånge. Marken skakar, vinden river i träden och sjön svämmar över. Sjön som förresten en gång var en av traktens attraktioner men som plötsligt började surna och stinka och stadens framgång som semesterort gick om intet. 

Under ovädret försvinner en flicka i Sindras parallellklass som heter Moa. Genast sprids ett rykte om att det är Sindra som har slagit ihjäl henne och gömt kroppen. Det är naturligtvis inte sant men Sindra känner sig annorlunda efter ovädret, som att något har vaknat i henne. Hon ska försöka hitta Moa på egen hand. Men någon följer efter henne.

Boken lättläst, i litet format med inte så mycket text men trots det gripande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar