torsdag 28 oktober 2021

Gustav Boman: Ingen kommer levande härifrån

Mot slutet av höstterminen i sexan börjar Aldo på Bödelhögens grundskola. Det är en märklig stämning i korridorerna. Eleverna verkar liksom allvarliga och avstängda och lärarna nervösa och underliga. För att inte tala om rektorn som han träffar redan första lektionen istället för NO-läraren. NO-salen är stängd, igen-spikad med brädor så att ingen kan ta sig in och de är i ett annan klassrum. Vad har hänt? Ingen säger något. Det ryktas dessutom om en flicka som försvunnit och nu senast också en lärare. Läraren i NO. 

Aldo försöker hålla sig för sig själv och det är enkelt. Ingen verkar tycka att han är värst spännande. Utom en udda tjej i tvärklippt hår och gammaldags kläder som heter Magda och som sätter honom in i situationen. Hon försöker ta reda på hemligheterna med den försvunna läraren som rektorn verkar "mörka". Men för det blir hon bestraffad. Vad är det egentligen för skola det här? Bara namnet, Bödelhögens grundskola. Det är för att den ligger på en plats där man avrättade follk för i tiden...

En skruvad lite mörk historia, fast samtidigt med glimtar av humor och en oväntad vänskap i en till synes hopplös situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar