måndag 11 oktober 2021

Kitty Crowther: Jag vill ha en hund (det spelar ingen roll vilken!)

Millie vill inte gå till skolan. I skolan finns hundgänget, dvs de flickor som har hund och som har en klubb tillsammans. De planerar fester som Millie inte får vara med på, för hon har ju ingen hund. Millie är ledsen och arg. Hon vill ha en hund till varje pris, det spelar ingen roll vilken. 

En dag säger mamma äntligen ja. De ska hämta hem en hund från ett hem för övergivna hundar. Det finns så många att välja bland (tråkigt nog egentligen) och Millie väljer en liten hund med ett annorlunda utseende. Antagligen en blandras. Den får heta Prinsen. 

Äntligen får hon visa upp den för flickorna, men det duger inte. Man måste han en renrasig hund för att få vara med. De retas, för de tycker att Prinsen är liten, löjlig och ful. Men efter ett par sorgliga sidor i historien får Millie revansch. Det ska visa sig att Prinsen verkligen inte är någon vanlig byracka utan av en ras som bara finns på en mycket liten ö i Japan. Det är bara kejsaren som får äga den sortens djur. De är värda en förmögenhet. Men inte nog med det. De kan prata med människor också! Millie har verkligen fått en fantastisk hund och vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar