måndag 14 mars 2022

M.G Leonard och Sam Sedgman: Hotet vid Dödmanspasset (Det stora tågäventyret 4)


I den fjärde boken om Hal i deckarserien Det stora tågäventyret går resan till östra Tyskland, där familjen Kratzenstein bor i sitt slott vid foten av berget Brocken. Trakten är mytomspunnen och det sägs särskilt att en häxa förbannat familjen som visar sig då och då när dimman ligger tät kring berget. 

Hal och hans morbror kommer dit på hemligt uppdrag för att närvara vid en begravning. Familjen äger ett stort tågbolag med tågnät runt omkring i Tyskland och är mycket förmögen. Mannen som ska begravas lär ha dött på en promenad genom Dödmanspasset, med ett ansikte stelnat av skräck. Är det häxan som varit framme eller någon annan? 

Hal och hans morbror har blivit lite kända just för att de har löst mysterier med stölder och mord på olika tågresor. (De är tågfanatiker och morbrodern är journalist som skriver om tåg.) För att komma familj och anställda nära har de blivit utsedda att låtsas vara avslägsna släktingar. Hal får flera nya "kusiner" som hjälper till. Som vanligt går misstankarna åt flera håll. Det här är riktigt trevliga och spännande pusseldeckare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar