fredag 15 juli 2022

Jordängel av Pascale Vallin Johansson (del 1 i Fågelspår)

Solveig har flyttat från den gamla lägenheten på Söder till en nybyggd i Beckomberga. Den ligger i en av byggnaderna som tillhörde Beckomberga mentalssjukhus som nu är stängt. Deras byggnad har ett klocktorn. Solveig känner på sig att det har hänt hemska saker där. Flytten skedde under sommarlovet och nu har hon alla tid i världen att utforska området. I Beckomberga bor också Daniel som hon lär känna och blir kär i.  

Solveig tycker om att teckna och måla och sen de flyttade dit har måsar blivit ett återkommande motiv. Hon får bilder på näthinnan som  hon sedan målar av. Men hon verkar faktiskt omgiven av måsar på riktigt. De verkar finnas överallt. Daniel säger att det kanske är samma mås och att den har ett budskap från andra sidan?

En annan konstig sak är att någon signerar hennes tavlor med röd färg under natten. Men istället för Solveig står det Sola. Sola var hennes mammas låtsaskompis när hon var liten och Solveig har fått sitt namn efter henne. Solveig är osäker om det kanske ändå är hon själv. Hon har gått i sömnen i perioder.

Daniel och hon brukar gå till badhuset varje dag. Från badhuset kan man ta sig ner till gångarna under det gamla mentalsjukhuset. Det är strängt förbjudet men något drar dem dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar