torsdag 2 februari 2023

De utvalda av Emily Skye (Den hemliga drakskolan del 1)

En kväll kommer en avlägsen kusin hem till Henry för att berätta att Henry är utvald att skickas iväg till en internatskola på en gammal skotsk ö mitt ute i ingenstans. Den mytomspunna ön Sju eldar. Det är sju släkter som sedan lång tid tillbaka vakar över de sju hemliga drakarna som finns på ön. Henry har ingen aning om detta och så plötsligt ska han flytta och bli drakryttare!

På ön får de varsin drake att ta hand om men för att de ska få stanna måste de först klara de farliga eldproven tillsammans med sin drake. Det är för att visa att de har det särskilda bandet. Problemet är bara att Henrys drake tycks göra allt den kan för att Henry ska misslyckas. Det är det största, äldsta och tjurigaste exemplaret av dem alla och han släpper inte alls in Henry. Om de misslyckas så får Henry åka hem igen men han har börjat gilla skolan och gör allt han kan för att ingen ska märka att han och hans drake inte har "bondat".

Henry grubblar mycket på hur han ska få draken på sin sida. Vad gör han för fel? Eller ligger felet helt enkelt någon annanstans? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar