söndag 30 april 2023

Nya småbarns- och bilderböcker i maj

 



Böckerna om Roj är trevligt illustrerade och innehåller mycket igenkänning för det yngsta barnet. I affären får man banan och tröttna när pappa fastnar i samtal med en gubbe. På förskolan får man vinka adjö, sitta ring, äta frukt, bygga torn som rasar, någon gråter, gegga med maten, vila och smaka på sanden i sandlådan.



Sill och fräs är i farten igen. De ska plantera en buske. Hunden hjälper till och gräver. Han gräver så ivrigt att han ramlar ner i en råttas bo. Råttan blir arg, hunden ledsen. Men Sill och Fräs får en idé!

Stella är en hund med livlig fantasi och en fantastisk hörsel. Barnet ska sova, pappa läser saga, Stella hör ett konstigt ljud. Tänk om det är massor av ekorrar som har grävt sig en tunnel in i köket med hjälp av en liten grävmasken och som nu jonglerar med decilitermått och bygger bo i brödrosten? Naturligtvis börjar Stella att skälla. Snart hörs det ett brum-brum-ljud. Tänk om det är en hel minibuss med främmande hundar som kört rakt in i vardagsrummet! Stella bara måste skälla!


Idde har fyllt år och ska ha maskeradkalas med några kompisar från förskolan. Hon gillar katter precis som hennes nya kompis Miriam. Idde har sett en fin kattdräkt med en glittrig mask och riktig päls i en affär, men det tycker mamma är onödigt. De kan sy en hemma. Det är dags för kalas och gästerna börjar komma. Sist kommer Miriam. I den köpta kattdräkten från affären. Idde kommer helt av sig. Avundsjukan äter sig in i henne och hon gör något riktigt dumt…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar