fredag 21 juli 2023

Barnhemmets hemlighet av Elin Holmberg

 

Clara är tvungen att tillbringa hela sommarlovet i Tjällvattnet, om nu någon har hört talas om platsen? Knappast, men det måste medges att det ligger vackert. Hennes pappa och hans tjej har köpt ett gammalt pensionat som de ska göra om till bed & breakfast. Först behöver huset en rejäl renovering och Clara ska hjälpa till, om än lite motvilligt. Som tur är kommer bästisen Eli ner från Luleå ett par veckor. 

Redan efter ett par dagar har Clara känt av en konstig stämning i huset. Hon hör ljud från tomma rum och från trädgården skymtar hon någon i sitt eget rum på övervåningen fast de andra är på nedervåningen. När de river tapeter kommer ordet HJÄLP! fram, textat över väggen. De vuxna vill inte tro på övernaturligheter utan letar efter naturliga förklaringar. De installerar larm och kameror men ser inga tecken på inbrott. 

En reporter från lokaltidningen besöker dem för att se hur det går med upprustningen och av honom får de veta att de sista som bodde i huset var en familj som försvann hastigt och spårlöst under mellandagarna 1984. De dukade inte ens undan frukosten i köket. Efter det blir det bara värre. Clara och Eli börjar nysta i husets historia. Det börjar med att de hittar en dagbok som tillhört en flicka i familjen som lämnade 1984. En spännande men inte alltför otäck och inte heller så tjock bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar