måndag 25 januari 2021

Brown och Iversen: Sista halloween (Edward Rubikons mysterier del 3)

I den lilla staden Grimsrud bor vännerna Edward Rubikon, Kasper och Nadira. Det närmar sig Halloween och de längtar alla dit. Nadira längtar mest, hon har aldrig upplevt Halloween. 

När de kommer till skolan en morgon är det samling för alla i gympasalen. Rektorn har något viktigt att säga. Halloween ska ställas in i år! Det är för mycket godis och stök och fixering vid död och obehagligheter. Istället så ska han ordna en "hallåvän-fest". Alla ska klä ut sig till något trevligt och sen ska de äta nyttigheter tillsammans i bingohallen. Så surt. Genast plockas alla halloweenprylar och allt pynt bort från butikerna. 

Men Edward avslöjar hemligheten med Halloween för sina vänner. På Halloween är nämligen väggarna mellan vår värld och de dödas tunnare än vanligt. I Grimsrud är de extra tunna. Genom att klä ut sig till monster lurar man de riktiga monstren att vi är som dem. Då håller de sig borta. 

Hur ska det gå nu om alla klär ut sig till gulliga kaniner?!

I böckerna om Edward Rubikon varvas kapiteltext med bilder, tecknade serie-partier och låtsasfakta och variationen uppskattas av många läsare. Läs också Kung Grimms hämnd och Mörkrets bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar