måndag 25 januari 2021

Magdalena Hai: Det hemska skrattpulvret (Rysmans rysliga butik 1)


Nina är nio år och önskar sig en cykel men hur ska hon få tag i pengar? När hon funderar som bäst fastnar hon framför ett mystiskt skyltfönster. Det är fullt av spännande saker där. Butiken heter Rysmans rysliga butik och i fönstret sitter en lapp om att "hjälp sökes". Ett extrajobb vore ju toppen! 

Nina är orädd och går in, butiken är verkligen enastående men alldeles tom. Då hör hon ett fruktansvärt fnissande. En gubbe ligger och skrattar hysteriskt på golvet. Helt fräckt. Men han pekar på skylten "hjälp sökes". Det kanske var hjälp mot skrattet han behövde? 

Då dyker spöket Pärra upp, som bor där, och tillsammans börjar de leta efter ett botemedel i butiken som slingrar sig vidare, full med allt möjligt och omöjligt och som aldrig verkar ta slut. Ska de lyckas kunna hjälpa herr Rysman?


Bok nummer två i serien heter Stulna tänder. Det börjar med att vampyren Lukas blivit bestulen på sina vampyrtänder och medan de letar efter nya uppe i burkarna på vinden som vaktas av de otäcka tandtrollen så försvinner det ännu fler saker...

Rysmans rysliga butik-serien är charmig, fartfylld och rolig med färglagda illustrationer som passar för den som just fått fart på sin läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar