söndag 10 januari 2021

Caleb Krisp : Vem som helst utom Ivy Pocket (Ivy Pocket del 1)

Ivy Pocket arbetar som kammarjungfru i rika familjer men har aldrig fått behålla jobben någon längre tid. För få är så rättframma som Ivy. Hon säger precis vad hon tänker, vilket hon inte kan förstå varför det inte uppskattas. När hon plötsligt finner  sig dumpad av sin senaste arbetsgivare grevinnan Carbunkle på ett hotell i Paris undrar hon hur hon ska ta sig tillbaka till London, utan pengar som hon är. 

Av vad som verkar som en slump blir hon kallad till Hertiginnan av Trinity som bor på samma hotell, sängliggande och döende, men hon har en sista sak hon vill få uträttad i sitt liv. Hon äger ett halsband med en stor diamant som har olika egenskaper, man kan bl a se syner i den, och det halsbandet vill hon absolut att en ung miss Matilda Butterfield ska få på sin födelsedagsfest om några dagar. Ivy ska få resan betald till London och en massa pengar när diamanten är överlämnad. 


På båten nästa dag får Ivy veta att hertiginnan blivit mördad och Ivy är inte den enda som vet att hon nu är den som har diamanten. Det visar sig att allt är en stor fälla som Ivy nu är totalt insyltad i, med fara för sitt eget liv, men hon är så totalt ovetande om vad som sker omkring henne att det blir uppfriskande underhållande och dråpligt.

Följande delar heter  Någon måste stoppa Ivy Pocket och Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar