söndag 10 januari 2021

Ewa Christina Johansson: Kråkslottet m fl

Viva har en flera år äldre syster som har flyttat till ett äldre hus på landet. När Viva kommer dit för att vara där under sommaren känner hon instinktivt att hon inte tycker om huset. 

Av en granne får hon veta att det sägs att två flickor har försvunnit spårlöst från huset, en för länge sen men den andra för bara ca femton år sedan. De dåvarande ägarna lämnade tydligen huset i all hast efter det för i ett uthus står många av deras gammal tillhörigheter kvar, bl a en låda med saker som Viva förstår tillhörde den försvunna flickan som hette My. 

Vivas storasyster, som har fullt upp med att jobba extra timmar på ett äldrevårdshem, kommer och går verkar helt oberörd av stämningen i huset men Viva, som strosar runt en hel del ensam, är desto mer mottaglig för de onda krafter som styr i huset. Silverhäxan är tillbaka och hon vill ha sin ring och hon tror att det är Viva som har den.


Ewa Christina Johansson har bl a också skrivit Anden i glaset, Galgbacken20 över sju och Tick Tock. 

Juni, Fanny och Stella ska sova över hemma hos Stella. Det är första gången föräldrafritt. Fanny tjatar om att de ska testa Anden i glaset. Juni tycker att det är fånigt att försöka kalla fram andar. Hon ligger i soffan och försöker kolla på tv istället medan Fanny och Stella sitter på golvet bakom soffan med ett stort papper och ett av Fannys mammas finaste kristallglas. Juni går ner till köket för att hämta något gott  Plötsligt smäller det till, en rejäl åskknall över huset, lamporna blinkar till och sen blir allt mörkt. Samtidigt börjar andarna tala...

Hon skriver också lite mer lättlästa böcker men spännande böcker om Ella och alla mysterier hon hamnar i. Första delen heter Kortets hemlighet

Ellas familj hyr ett torp på landet under sommaren. Torpet ligger vid en kyrka och när Ella tar en promenad dit ser hon ett blodavtryck från en hand på den kalkade kyrkväggen, plötsligt försvinner den och suddas ut. I hennes rum i torpet finns en liten garderob som man kan gå in i och Ella tycker sig se någon därinne men när hon ser efter ramlar ett hyllplan ner från väggen över henne. På golvet ligger ett spelkort från en kortlek. Rädda Vilja står det skrivet på det. Vilja visar sig vara en flicka som föll ner från tornet och dog för länge sedan. Ingen vet hur det hände, kan hon ha blivit knuffad?



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar