söndag 17 januari 2021

Camilla Lagerqvist: Dödens tivoli

Nours äldre syster och hennes vänner brukar ta bilen ut på nätterna till ställen där det sägs spöka. En kväll följer Nour med till ett sedan länge nedlagt tivoli. Det kallas för dödens tivoli för man tror att det vilar en förbannelse över platsen efter att två pojkar försvann när de var där. Det enda man hittade var den ena pojkens jacka och en blodpöl. 

De parkerar en bit ifrån på skogsväg. Nour får inte följa med utan blir tillsagd att vänta i bilen, men det kan de glömma. Hon har kommit en bit in i skogen då hon plötsligt hör hur bilar startar och snabbt kör därifrån. De har glömt Nour. 

Snart visar det sig att en kille i Nours parallellklass, Fabian, också smyger i skogen. Han har också blivit lämnad. Tillsammans går de över den igenvuxna parkeringen mot tivolit. Ska de våga? De två är nu ensamma på ett nedlagt tivoli utanför stan, mitt i natten, utan täckning på mobilerna.

Så plötsligt tänds tivolit upp, pariserhjulet rullar igång och en doft av popcorn slår emot dem. Är de verkligen ensamma kvar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar