fredag 15 januari 2021

Maria Gripe: Tordyveln flyger i skymningen

Det börjar med att en tordyvel flyger in i ögat på en truckförare, tåget blir försenat med tre minuter och tjugoåtta sekunder vilket får till följd att tre tonåringar som står och väntar istället börjar smyga på en person som uppträder konstigt. Är det verkligen en slump? De lockas i väg till Selanderska gården, en flera hundra år gammal herrgård som en av dem genast känner igen från en dröm. 

Ett par dagar senare blir de tillfrågade om de skulle vilja vattna blommor hos den gamla damen som bor just i Selanderska gården. Hon ska resa bort. Från och med nu börjar det hända fler riktigt märkliga saker. En gammal dam ringer till gården när de är där och vill spela schack i telefonen. På en inspelning, som en av dem gör, hörs plötsligt viskningarna i bakgrunden. Och vad är det för en märklig blå blomma som ibland är död och ibland levande? Spåren leder dem till en dramatisk historia för tvåhundra år sedan.


Maria Gripe skrev många oförglömliga böcker under sitt liv. För lågstadiet om Hugo och Josefin. För de lite äldre Agnes Cecilia och bokserien Skuggan över stenbänken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar