söndag 10 januari 2021

Christina Wahldén: Falafelflickorna

Hawa bor i en förort med stora familjer inträngda i små lägen-heter. Hon har svårt att få lugn och ro hemma med många yngre syskon. Därför blir hon så glad när bibliotekarien i området ger henne nyckeln till biblioteket i utbyte mot att Hawa tar han om hennes hund när hon reser bort under sommar-lovet. Äntligen har Hawa ett ställe där hon kan pusta ut. 

Från biblioteket och med sina rundor med hunden spanar hon efter vad som händer i området. Hawa vill nämligen bli polis när hon är vuxen. Det finns inte så många poliser som ser ut som hon. Men då måste hon träna fysiskt och kunna simma ordentligt. 

Först av allt bestämmer hon sig för att starta en detektivbyrå. Hennes första uppdrag blir att hon hjälper en klasskompis med att gömma sig i biblioteket. Föräldrarna vill nämligen gifta bort henne med sin femton år äldre kusin. 

Snart har hon flera fall på gång med unga tjejer som behöver hjälp därför att deras familjer inte förstår dem och som känner sig hotade tom av sina närmaste. Hawa är påhittig och hon har också lite extra hjälp av sin gode vän mannen i falafelkiosken som också har koll på vad som händer.

Falafelflickorna fortsätts av Tack för allt och I god tro.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar