söndag 10 januari 2021

Torsten Bengtsson: Mysteriet med häxan (SPLEJ del 7)

Peo och hans kompisar har ett gäng tillsammans som de kallar Splej efter deras initialer. De har en egen youtube-kanal som de spelar in i Peos mormors gamla sommarstuga. Hon lever inte längre så de får ha den för sig själva och ett rum har de inrett med vita lakan och det är där de spelar in. 

Idag har Esters katt försvunnit så de börjar med att göra en efterlysning. Ester kan inte hålla tillbaka tårarna. Men Peo kan inte släppa tanken på att hörde steg tidigare när han kom, först av alla, som om någon smög utanför knuten, men när han kikade ut var ingen där. 

Plötsligt knackar det på dörren. Det är mormors gamla väninna Siv som frågar om de har sett hennes katter. I ett kråkslott inte långt därifrån bor en spåtant som kallar sig Baba Gaga. Hon har tydligen sagt till Siv att hennes katter finns i Splejs stuga. Vad är detta med alla katter som plötsligt har försvunnit? 

Enligt Siv så kan Baba Gaga faktiskt se in i framtiden och se saker som är försvunna. Mycket riktigt så finns katterna inlåste i vedboden som hör till stugan. Hur kunde Baba Gaga veta det? Är hon verkligen synsk? Konstigt är också att fler djur plötsligt har försvunnit, inte bara katter. Anslagstavlan i butiken är full av efterlysningar. Splej anar ugglor i mossen. De bestämmer sig för att boka in en tid hos Baba Gaga. 

Det finns många fler delar i SPLEJ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar