fredag 29 januari 2021

Cina Friedner: Nåt trassligt inuti

Isa älskar sin pappa. Därför är det så svårt när han inte mår bra. Han har något trassligt inuti, ont i själen. Det går tom så långt att han hamnar på sjukhus. Inte det vanliga utan ett annat där man inte får ha skosnören och alla fönster och dörrar är låsta. Han är där han har det bäst just nu så hon behöver inte oroa sig för honom som hon brukar. Det är skönt för Isa att gå till skolan och tänka på något annat. Hon behöver verkligen sin normala skolvardag. Där umgås hon som vanligt med sitt gäng. 

Alla hennes kompisar är som galna i Ian i årskursen över, sexan. De brukar hänga vid butiken eller gården där han bor. Isa tycker det är lite pinsamt. Hon bryr sig inte om Ian. Tills hon är på psyket och hälsar på sin pappa med sin familj och får se Ian gå in i ett annat besöksrum med en kvinna med mörka ringar under ögonen. Och han ser henne. Plötsligt börjar han heja i skolan och en dag väntar han på henne. Båda behöver någon att prata med, någon som förstår. Men deras vänskap uppskattas inte av alla.

Cina Friedner har skrivit en bladvändare om att vara medberoende till en psykiskt instabil förälder och alla ringar det ger på vattnet = livet omkring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar