söndag 17 januari 2021

Erika Eklund Wilson: Böckerna om Märta

De lättlästa och populära böckerna om hästtjejen Märta blir bara fler och fler. De är både roliga och spännande och humoristiskt illustrerade. 

Märta på ridläger. Det är höstlov och Märta ska vara med på sitt första ridläger. De ska bo i en gammal stuga i skogen. På kvällen är de ute och rider i mörkret. De rider förbi en gammal grav där en grevinna sägs vila med sin hund. Tillbaka i stugan berättare de spökhistorier för varandra. Det är mysrysligt men Märta kan inte glömma graven, för tänk om grevinnan spökar.

Det finns just nu 19 böcker om Märta! Läs också böckerna om hästen Hallon.

I Märtas otursdag i stallet möts Märta av att hennes absoluta favorithäst Julia har skadat benet. Hon hör några äldre stalltjejer säga att Julia är för gammal för att gå på lektion och nog ska säljas!

Märta får rida lilla Smulan istället, stallets minsta häst, men hon är inte alls gullig som man kan tro utan dum och envis. Det är visst bra att rida olika hästar men det känns som världens sämsta ridlektion. 

När hon väntar på nästa lektions ryttare får Märta höra av ridläraren att de behöver någon som kan leda Smulan på nästa lektion med nybörjare. Då blir det en annan femma. Plötsligt får Märta vara en rutinerad förebild!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar