söndag 17 januari 2021

Katarina Genar: Böckerna om Mystiska skolan

Lättlästa, spännande och fint illustrerade böcker om vad som händer i en äldre skola.

Mystiska skolan är en mycket gammal skola med en grind som gnisslar när man öppnar den. Det sägs att det finns spöken på skolan men att de inte visar sig för vem som helst. Sally i trean frågar på rasten om någon är rädd för Svarta madam? Ingen av de yngre eleverna förstår vad hon menar. Då sänker hon rösten. Svarta madam är en häxa som finns inne i spegeln på toa. Ser man inte upp kan hon dra in en i spegeln. Jag vet hur man får henne att komma fram, vilka törs vara med?

Spökhunden börjar med att Greta upptäcker att någon har bitit i hörnet på det papper med en uppgift som fröken just har delat ut. Där syns tydliga märken av tänder. Alla är tysta medan klassen arbetar, men Greta kan inte tänka på något annat än bitmärket. Då hur hon plötsligt hur det krafsar. Det blåser mycket idag säger fröken. På rasten berättar hon för Malte och Teo men då kommer Sally i trean och hör. Det kan bara betyda en sak, säger hon allvarligt. Spökhunden har vaknat...

Läs också Spökdiscot, Spökpianot, Spöksången, Anden i glaset, Pianot på vinden, Charlie Charlie är du där? och Spöktelefonen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar