söndag 17 januari 2021

Pernilla Gesén: Kompisböckerna (klass 1 a)

Pernilla Gesén skriver lättläst om eleverna i klass 1 a. Dilemman, intriger och hemligheter i lågstadiet. Smyga, spana, snoka, Rakt i krysset, Bäst på häst, Penna, papper panik, Knas på kalas, Hjälp! ny i klassen, Sova över och Småkryp och skolresa

Smyga, spana, snoka. Några elever i klassen ska leka skola på rasten och får lov av fröken att få stanna inne i klassrummet. Då får de låna frökens klocka som hon brukar ringa i men när rasten är över och frökens ska ringa i klockan så är den borta! 

Naturligtvis får de som var inne och lekte på rasten skulden. Maja tror att det är Elias som har tagit den men fröken tror att det är Maja. Maja springer ut ur klassrummet och gömmer sig i ett öppet elevskåp i högstadiets korridor. Men när hon försöker komma ut igen efter en stund så går det inte. Dörren är låst!

Småkryp och skolresa ska klassen campa i skogen. De ska bada, klättra i berg och tänk om de möter en björn! Elias och Maddox kommer på ett bus, de ska samla insekter och lägga dem i Joels sovsäck men Ringo tänker på småkryp som rasslar och kryper med spretiga ben och som kan bitas. Joel kanske blir arg? 

På bussen fortsätter de att prata om insekter. Elias har en skalbagge i en liten låda med lufthål. De tycker den är så söt. Alla utom Ringo. Hur ska det bli när de kommit ut i skogen? 

Den här boken är fantastiskt illustrerad i olika tekniker. Man känner skogen nära inpå sig och barnens entusiasm som också Ringo dras med i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar