söndag 17 januari 2021

Frida Nilsson: Apstjärnan

Jonna har växt upp på ett barnhem med mycket städning, lite lek och en sträng föreståndare, men mat och rena kläder får hon. En dag får man ett brev om att barnhemmet ska inspekteras. Föreståndaren får panik, de har ju faktiskt för många barn på barnhemmet just nu! 

Lägligt nog sladdar en gammal Volvo in i samma stund. Någon kanske kommer för att adoptera ett barn? Vilken tur! Barnen får rada upp sig på gården. Men ur bilen kliver en stor gorilla i pösiga byxor. Hon tittar stint på Jonna som försöker stå alldeles still och kutryggad och stirra ner i marken. Då kanske hon inte märks. Men det gör hon, hon är den enda som står kvar för de andra barnen springer i panik. Det sista Jonna hör när gorillan griper hennes hand är någon ropa att gorillan nog äter små barn. 

Men gorillan har egen ordnad tillvaro, hon sköter ett skrotupplag och säljer begagnade saker. Det är ett annorlunda liv men Jonna kommer snart in i verksamheten och lär sig både det ena och det andra av sin påhittiga, nya gorillamamma. Men just när det är som bäst kommer nästa hot, kommunstyrelsen vill skicka tillbaka henne till barnhemmet men det vill varken Jonna eller gorillan veta av.

Frida Nilsson är expert på att skriva varma, känslosamma, spännande och otroligt roliga historier. Alla hennes böcker passar som högläsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar