söndag 17 januari 2021

Kaj Hagstedt: Framtidskameran

Emmas farfar har dött och Emma sörjer honom. Han var fotograf och hade en egen fotobutik där tiden stått som still. Den ska säljas så fort som möjligt säger hennes pappa men Emma är inte redo. 

När de åker dit efter begravningen visar det sig att farfar har lämnat en gåva till Emma. En gammaldags kamera, en sån som spottar ut bilder direkt framför sig. Och en extranyckel till fotobutiken som hennes föräldrar inte ser att hon har. Det finns nämligen vidare instruktioner. 

Hon cyklar dit ensam så snart hon kan och genom att vrida på ett fotografi så öppnar sig ett hemligt rum bakom disken. Hennes farfar var en riktig uppfinnare och kameran hon har fått är ombyggd så att man kan ställa in den på framtiden, dvs den kan visa vad som ska hända om 5, 10 eller 20 minuter. Det är ju fantastiskt! Hon kan kanske göra något bra med den. 

Men kameran behöver specialfilm och det finns bara möjlighet att ta 200 bilder. Sedan är det roliga över. Emma sätter genast igång. Det kommer att bli både äventyrligt och överraskande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar