söndag 17 januari 2021

Linda H Axelsson: Vinterträdgårdens hemlighet

Det närmar sig jul och Alexander har fått extrajobb på ett trädgårdscenter och han visar sig vara en hejare på julgrupper. Där träffar han Cornelis som han blir magnetiserad av, han har otroligt vackra ögon, men Alexander blir osäker. Han har ju en flickvän, hans bästa kompis sedan länge. 

Alexander trivs på jobbet och åker gärna dit innan han ska börja. Han tycker om att vara inne i vinterträdgården där det är varmt som om sommaren året runt. Men snart blir han rädd för att vara ensam. Plötsligt drar det kallt, en onaturlig kyla, någon lämnar meddelanden på spegeln på toaletten men som försvinner av sig självt, men han förstår dem inte. 

Det värsta är när han tycker sig se en hängd man i vinterträdgården. Och en dag när han kommer har alla hans fina julgrupper bara vissnat ned. Här ligger en hund begraven, tänker han. Kanske hänger det ihop med det gamla närbelägna mentalsjukhuset? Det är inte längre i bruk men det sägs att en av trädgårdsmästarna förr i tiden hamnade där. Den mysiga julkänslan bryts av obehag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar