söndag 17 januari 2021

Karin Erlandersson: Pärlfiskaren (Legenden om ögonstenen del 1)

Miranda är pärlfiskare. En av de bästa trots att hon är så ung. Hon brukar ge sig ut med Marko i hans båt, en gammal vän till hennes pappa. Men pappa är försvunnen. Liksom så många andra pärlfiskare gav han sig iväg gör att hitta ögonstenen. 

Ingen som har blivit besatt av den har kommit tillbaka och det finns många föräldralösa barn i riket, som Miranda. Hon reder sig bra trots att en roshaj tagit hennes ena arm. Det är vanligt att pärlfiskare är lite stympade. Trots det hittar hon de största och vackraste pärlorna som drar in bra med pengar på marknaden vid dagens slut. 

En dag träffar hon Syrsa som också hon är föräldralös och enarmad men en duktig pärlfiskare trots att hon är yngre än Miranda. Miranda är erfaren och skicklig men Syrsa har en annan egenskap, hon kan höra pärlorna sjunga och skratta. Olika färgade pärlor gör olika ljud som leder henne till dem. Hon hänger sig på Miranda och tillsammans tänker de ge sig av efter ögonstenen. Den som hittar stenen kommer att få det bra för alltid. De blir ett starkt team.

Det blir en spännande och farofylld färd över vatten, förbi öar och upp emot de stora skogarna i norr. Men de vet inte att de är iakttagna. Det finns någon annan som också tror på dem och deras möjlighet att faktiskt hitta stenen och som följer efter dem...

Fortsättes av Fågeltämjaren, Bergsklättraren och Segraren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar