onsdag 13 januari 2021

Moa De Bruin: Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster

Vera Svanson har blivit med dagbok. Det kan hon behöva för att hålla lite ordning i sitt ganska stökiga liv med en pappa som lider av svårt tacoberoende, en olidlig lillasyster och en storebror som försöker bli stjärna på toutube med en massa pinsamma och äckliga "pranking"-skämt som inkluderar Vera. I grannhuset bor dessutom knäppa moster Bibban som hoppas på att komma in på polishögskolan och alltid lägger näsan i blöt när hon tränar på att hitta mysterier med varierande utgång.

Halloween närmar sig och i skolan ska de sätta upp den årliga pjäsen Det lilla monsterbarnet. Det är åk 5 som står för den och äntligen ska Vera få vara med och spela. Tänk om hon skulle få en huvudroll? Det vore drömmen! 

Och så får mamma fnatt mitt i allt. Hon hamnar i en överdriven kamp om vem som gör mest halloween med den nya grannen. Vera gillar halloween men det här blir bara för mycket. Men det bästa som hänt på sist är den nya supergulliga killen i skolan som ger Vera hjärnsläpp och tunghäfta. Pirrigt och spännande, tills det visar sig att han är son till grannen...

Roligt, tokigt och kärleksfullt om Veras knasiga vardag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar