måndag 29 mars 2021

Camilla Ceder: Papegojkaoset (Fardus & Malte del 1)

Första boken om bästa kompisarna Fardus och Malte är mycket trevlig läsning! 

Malte älskar djur, han drömmer om att få åka på ridläger och att få en egen hund. Men han får en papegoja. En mycket ouppfostrad och besvärlig sådan. Malte har fått ta över den från sin morbror. Den heter Soffan, kan öppna buren själv, bits och bajsar överallt. Och så skriker hon "försvinn!" och "attans paprika!" hela tiden. Men är man beredd på att lära sig lite fågelpsykologi så kan man kanske få också den mest oborstade goja att uppföra sig? Eller ännu bättre, lära sig att ha kul tillsammans. Det är mycket man kan lära en goja.

Medan Malte som sagt älskar alla möjliga djur så är Fardus mer tveksam och försiktig av sig. Hon tycker bäst om att läsa böcker. Utöver att spela fotboll. På planen är hon och Malte bästa teamet. Under förevänding att åka på ridläger så ska de egentligen träffa en fågelexpert som bor på samma ort som lägret. Fardus är tvungen att möta sin första häst, och den är stor!

Jag tyckte mycket om denna roliga och varma berättelse med fina illustrationer i färg av Hanna Granlund. Ser verkligen fram till nästa bok om Fardus och Malte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar