onsdag 7 april 2021

L.D Lapinski: Resebyrån Främmande världar (del 1)

Tolvåriga Felcicity, kallad Flick, är måttligt road av att familjen har flyttat från den livliga storstad hon växt upp i till ett stereotypt, nybyggt villaområde ute på landsbygden. Sommarlovet har precis börjat och hon har gott om tid på sig att ländå bekanta sig med omgivningarna. Det nya villaområdet ligger utanför en småstad. Flick känner att folket sneglar på henne när hon går över torget, som att det är tydligt att hon hör till de nya. 

Hon svänger in på en sidogata. Där, inklämt bredvid en gammal kyrka, ser hon en liten butik med stort burspråksfönster och en skylt över: Resebyrån Främmande världar. Det kittlar till i henne. Resa har hon alltid velat göra men det blir mest i fantasin. Hon får en underlig känsla som drar henne mot dörren. 

Där inne har tiden stått stilla. Inga datorer för bokningar eller affischer på Disneyland eller Bahamas. Istället en stor eldstad med slitna fåtöljer, ett gammaldags skrivbord och så väskor, mängder av resväskor på hyllor längs en hel vägg, från golv till tak. Hos Resebyrån för Främmande världar reser man nämligen genom att kliva ner i gamla resväskor som fungerar som portaler till andra utomjordiska världarDet ska visa sig inte vara helt utan risker för ingen vet vad som väntar på andra sidan väsklocket. Men först måste man höra till de betrodda, det urgamla Sällskapet för Främmande världar och det kan inte vem som helst bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar