torsdag 7 oktober 2021

Camilla Lagerqvist: Planen (Hemmet för bortrövade barn 1)

Det är tidigt 1900-tal och i Sverige finns det föräldralösa barn som säljs på auktion. Det är fruktansvärt och många av barnen får slita hårt utan kärlek. En av dem är Adam. Men Adam får vara med om något helt otroligt. 

En dag kommer en fin herre på besök och söker efter Adam. Han har anledning att tro att Adam är hans enda barnbarn som föddes utanför hans sons äktenskap. Modern dog vid förlossningen och pojken lämnades bort. Det stämmer att Adam är enda arvingen till en stor rikedom. Men det är inte helt okomplicerat. Hans farfar, den fine herren, har gift om sig med en yngre fru som inte tycker om Adam. Säkert med tanke på framtida arv. 

Men Adam har redan rätt till en rejäl summa pengar. Hans far har just dött, fast han var ung, och han hade inga andra barn. Det var därför hans farfar började leta efter honom. Och han har ärvt ett helt hus. Adam börjar fundera på vad han helst skulle vilja göra med sina pengar och så får han en idé. Han ska starta ett barnhem för föräldralösa barn, sådana som han själv, som precis ska säljas på auktion!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar