torsdag 7 oktober 2021

Lena Ollmark: Strykpojken

I det lilla samhället Disby har man bott i generationer. Det finns en anda som man ska känna sig hemma i. Vara framåt och utåtriktad, gilla idrott, lekar och spel. Gör man inte det eller är lite udda så hamnar man lätt utanför. Tess hör till de lite allvarligare. Hon har en ilska i sig som hon inte själv förstår. Hennes bästa kompis Elle däremot är som en dröm. En riktig solstråle som alla tycker om. Att de är bästa kompisar hänger ihop med att deras mammor också var bästisar när de växte upp. Elle tar hand om och står upp för Tess och får henne att känna sig mindre utanför. Men nu har Elle fått en pojkvän som Elle inte tål, André.

Under sommaren har de varit ifrån varandra ett tag och när de är tillbaka skickar Elle ett meddelande att hon vill ses på den gamla lekplatsen vid den nedlagda fabriken i skogen. Klockan ett på natten och det är bråttom! Det är inte likt Elle och inte brukar hon vara hemlighetsfull. Något hemskt händer den natten som gör att ingenting mera blir sig likt.

Det berättas om att en pojke en gång dog i lekplatsens linbana. Lekplatsen övergavs när fabriken lade ner. Den var till för de anställdas barn, var tanken. Nu har den blivit ett farligt ställe med sönderrostade kedjor och förfallen. Därför är barnen i Disby förbjudna att leka där. Det sägs att pojken som dog går igen och att han är ondskefull. Inga andra barn ska få leka där. Och han kan ta sig in i deras drömmar om de kommer nära. Och han lämnar dem ingen ro... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar