tisdag 16 november 2021

M.G Leonard och Sam Sedgman: Mordet på Safari Star (Det stor tågäventyret 3)

Harrison, kallad Hal, har en morbror som är journalist med ett särskilt intresse för tåg. Det medför att han ofta blir bjuden på tågresor som är lite speciella, klassiska sträckor med historiska lok av olika slag. I den första delen blir Hal bjuden att följa med sin morbror Nat på en resa med Highland Falcon som går från London till Skottland. Hal har lov från skolan och hänger gärna på. 

Hal är duktig på att teckna, har alltid sin skissbok med sig och ett särskilt sinne för detaljer. Det kommer han att ha stor nytta av. På varje resa händer något oväntat. Något stjäls, någon kidnappas och någon tom mördas, som i den här. Hal och hans nyfunna vänner som han gör sig på resorna, oftast andra barn, lyckas genom gediket detektivarbete att lösa de komplicerade brotten. 

Safari Star går mellan Johannesburg i Sydafrika och Victoriafallen i Zambia och innehåller flera safaris. Men alla nöjer sig inte med att bara se på djuren. Med tåget finns flera udda personer som alla visar sig ha olika relationer till den mördade. Den här serien passar mycket bra för den som gillar Agata Christie. Börja gärna med del 1, Tjuven på Highland Falcon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar