tisdag 16 november 2021

Tanya Stewner: Havets färger (Alea Aquarius 2)

I första delen upptäcker Avara sålea att hon är en "havsflicka". Hon har växt upp i tron att hon hade en ovanlig allergi för kallvatten, men det visade sig inte alls vara så, tvärtom. När hon av misstag hamnar i havet utvecklas gälar att andas med och simhud mellan tårna och hon kan både dyka och simma instinktivt. Hon kan också tala med olika väsen som lever i havet och som vi vanliga människor har glömt bort att de finns. 

Alea träffar på ett gäng ungdomar som har en båt som de kan segla långt med. Hon hänger på och ber dem om hjälp att hitta sin mamma som lämnade henne till en främlig när Alea var två. Spåren leder dem vidare från en kuststad i Belgien till den mytomspunna sjön Loch Ness i Skottland. 

På vägen får gänget ännu en medlem, Lennox, som liksom Alea också övergavs vid samma tidpunkt för elva år sedan, och som även han verkar ha ovanlig förmågor OCH en allergi för kallvatten som i hans fall faktiskt stämmer. Vad är de för några, Alea och Lennox? Har det funnits människor som bodde under havet en gång? Börja med att läsa första delen: Vattnets lockelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar