torsdag 4 november 2021

Nils Håkansson och Johan Leion: Häxmästaren på Kvarneberg (Flatworld 1)

Tillbaka i skolbänken efter sommarlovet så tisslas och tasslas det om ett nytt spel: Flatworld. Det går inte att köpa. Man behöver få en personlig inbjudan. Många är nyfikna. Så också Sven som ser hur hans storasyster blir fullständigt besatt av att spela spelet, men hon vill inte inviga Sven i det utan håller sig instängd på sitt rum hela dagarna om hon inte är ute och spelar. På huvudet behöver man en ett par speciella 3D-glasögon. De gör att man går in i en virtuell värld där gatornas och husens placering är desamma men ser helt annorlunda ut och har andra namn. 

Sven får plötsligt tag i en inbjudan och i hans värld är allt av godis, men det smakar inte så bra. Han blir fascinerad, såklart, men det är lite ensamt. Det går nämligen inte att prata med någon annan av spelarna men man ser varandra. Man kan göra saker ihop med karaktärer som hör till spelet, t ex en stor vandrande ostbåge, leka och spela spel med dem men ingen pratar. 

En dag råkar Sven tappa sin mobil i och den skakas om rejält. När han spelet efter det så ser han att det har blivit ett stort hål i marken på hans gata. Han ser ner i det, det verkar vara en hel grottvärld därunder. Är det en miss i systemet eller är det nästa level? Men det verkar skrämmande. Ska han våga gå ner?

Sven kommer att få vänner i spelet, trots allt, och tillsammans undersöker de spelets farofyllda gåta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar