lördag 29 januari 2022

Cecilia Rojek: Demonen


Den första boken om Tuva Hjelte i serien Spöksyn heter Poltergeisten. I den så har Tuva nyss flyttat från Visby till ett litet palats i Gamla stan i Stockholm som de har ärvt, Stiernkranska huset. Det visar sig att Tuva har "spöksyn". Hon kan se sånt som andra inte ser och blir därför lätt kontaktad från andra sidan. 

I den andra boken, Demonen, har hon och klasskompisen Aston fått reda på att det har legat ett gammalt Gråbrödrakloster under deras skola i Gamla stan med hemliga underjordiska gångar från 1300-talet. I en av dem ska det finnas en skatt med guldmynt gömd. De börjar ta reda på hur de ska komma ner till gångarna. Det är då demonen visar sig. 

De låter sig inte skrämmas, till en början, utan tar reda på hur man enligt gammal tro kan skydda sig emot demoner. Oväntat nog en hittar de en hemlig väg som leder ner till det gamla klostret närmare än de anat. Men det ska visa sig att det är långt mer än demonen som ska bli deras bekymmer. Det är en spännande berättelse som är svår att sluta läsa och stämningen i Gamla stan är mysig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar