torsdag 27 januari 2022

LM Schön: Djävulsgapet


Jasmin har bott med sin pappa i tolv år. Hennes mamma lämnade familjen när hon var bebis och hon har inte hållit kontakten mer än genom något opersonligt vykort dåd och då. Därför blir Jasmin förvånad när hon plötsligt hör av sig och undrar ifall Jasmin skulle vilja tillbringa tio veckor av sommarlovet hos henne på Teneriffa. Jasmin är kluven. Hon är inte glad. Det finns en ilska kvar i henne. Hur ska hon kunna vara där i tio veckor? Men pappa tycker att hon ska åka och ge hennes mamma en chans.

På Teneriffa  möts hon av sin mamma och en man som heter Stefan. De har just köpt en stort hus ihop och det är där de bor fast det är under renovering. Det ligger fantastiskt nära havet och en liten mysig restaurang. Där bor Eddie. Det är hans familj som driver restaurangen. Jasmin och Eddie blir vänner, det är skönt att ha någon annan än den främling som är hennes mamma och som har fullt upp med att renovera. 

Huset har en historia. Det bodde en gång en familj där som försvann. Ingen hörde någonsin av dem igen och det var ett omtalat mysterium på sin tid. Sedan dess har huset stått obebott och alla deras saker finns kvar i husets källare. Jasmin och Eddie börjar nysta i vad som kan ha hänt och hittar fler och fler ledtrådar tills de kommer närmare gåtans lösning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar