torsdag 13 januari 2022

Niclas Christoffer: Losing big or losing everything - endast en överlever

I framtidens Sverige har hetsen mot överviktiga helt tagit över. Det styr hela samhället. För varje kilos övervikt försvinner dina rättigheter. Staten Nya Sverige håller total kontroll över allt och alla. Om du sätter fdig emot skickas du till straffkolonin Nya Norrland. När dina första ålderstecken kommer tvingas du pensionera dig i Nya Skåne och får bara träffa dina anhöriga fyra gånger om året. 

Den populäraste tvunderhållningen är programmet Losing big or losing everything, där tio medtävlare kämpar med att gå ner mest i vikt varje vecka och vara med om olika utmaningar mot varandra. Varje vecka möter den som förlorar döden. Tittarna har inga sympatier. De tävlande är antingen fängelsefångar eller har anmält sig frivilligt. De bor ihop med inspelnignsplatsenn och avlyssnas hela tiden eller filmas med dolda kameror. De tvingas träna 10-12 timmar om dagen och frestas samtidigt med dignade bord av överflödig och onyttig mat. Losing big or losing everything är att vara i helvetet.

Tvillingarna Xerena och Xerene är de yngsta att vara med någonsin, bara 14 år gamla. De har hamnat i programmet genom en komplott. De är oskyldigt dömda för att ha attackerat och skadat två av statens medarbetare. Till att börja med förstår Xerena ingenting av vad som händer. Allt går så snabbt. Plötsligt står de på arenan. Men det som händer är ingen slump. Allt för att göra "bra" tv, som de säger. 

Spännande till slutet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar