torsdag 3 februari 2022

Anna Lundgren: Agnes Evander och De dödas sjö


Trettonåriga Agnes Evanders liv förändras helt när hon märker att hon kan se in i framtiden. Det kommer plötsligt med att det pirrar i händerna och så ser hon tydligt en syn av något som kommer att inträffa snart. Det bästa är att hon kan ingripa när hon väl har sett vad som är på väg att hända. 

När hennes mormor får veta att Agnes har den här förmågan får hon veta att den är nedärvd i deras släkt. Ett antal släkter i världen har olika förmågor, som att se in i framtiden, att resa tillbaka i tiden, få naturen att växa ovanligt fort eller att höra viskningar från döda och andra väsen. Det finns en sommarskola för ungdomar som hon, som hör till de "begåvade.

Agnes reser hela vägen ner från Haparanda till Ljungviken i Smålands djupa skogar. Där träffar hon likasinnade och får undervisning. I slutet av sommaren ska de avlägga prov och de som lyckas bäst kommer att kunna söka vidare till internationella skolor i London, New York och Hong Kong. Agnes, som inte har trivts i skolan i Haparanda längtar efter att få kunna ta sig vidare. 

När hon är på skolan börjar det hända otäcka saker. Det länkas ihop med flera ouppklarade dödsfall genom drunkning runt om i världen där de omkomna har gemensamt att de är "begåvade". Hotet kryper närmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar