onsdag 6 april 2022

Böcker för förskoleåldern presenterade under Läsinspiratörsträff på Väst


Mille går till förskolan av Ellen Karlsson, Laura Di Francesco (2021) 0-3 år



I Mille går till förskolan får vi följa Mille under en vanlig morgon, med alla bestyr som hör morgonen till. Det är en hel del som ska hinnas med innan de kommer iväg. Väl framme på förskolan så känns det lite jobbigt att säga hej då. Tur att det finns roliga kompisar på förskolan. Serien "Kompisarna på förskolan" ger möjlighet till samtal om barnens vardag med direkt koppling till förskolans värld. På förlagets hemsida finns fördjupningsmaterial, bland annat lärarhandledning för pedagoger och ifyllningsbilder att skriva ut.



Kråkan säger SEN! Av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist (2022) 0–3 år


Mamma Mu vill leka men kråkan säger sen! Han håller på med något mycket hemligt. Mysig bok med en bra lärdom om att ha tålamod.



Fluffiga ankungen av Mattias Sillén (2021) 0-3 år

Följ med fluffiga ankungen och hennes mamma på en simtur! 

I denna bok med fingerdocka blir läsningen rolig, spännande och interaktiv.


Vågar du kittla flodhästen? Av Sam Taplin (2020) 0-3 år

Är du tillräckligt modig för att kittla flodhästen? Men det är inte bara flodhästen som utmanar dig i den här boken. Vågar du kittla björnen och kanske papegojan också? En rolig och interaktiv bok för de yngsta läsarna.


Rädd av Lotta Olsson och Emma Adbåge (2022) 2-4 år


”Nu är ben och armar spända. Måste titta. Måste tända. Ett och två och tre och – klick. Allting läskigt: stick!”


Vad var det egentligen som knakade? Trots en kram med katten och en tänd lampa så känns det fortfarande läskigt. I Rädd är det rädsla som står i centrumEn bok på rim som lyfter upplevelsen av att bli orolig när lampan släcks för kvällen och det blir mörkt, något som många barn kanske kan känna igen sig i. Sådan tur att det inte var någon egentlig fara, det går tillslut bra att somna lugnt. Rädd är den tredje boken i Olsson och Adbåges känslo-serie, se också tidigare titlar: Ledsen och Glad.



Berit vill inte av Annica Hedin & Per Gustavsson (2021) 3-6 år


Berits mamma har besök. De vuxna vill att barnen ska leka med varandra. Men Berit känner inte alls för att leka, speciellt inte efter att Lussan kallat hennes fina Pandaslott för en trasig kartong. Denna bok berör känslan av att som barn bli ihoptussad med andra barn, bara för att ens vuxna vill umgås. Illustrerad av Per Gustavsson, en av illustratörerna i pixiboken: Läsning är livet! 


Boken som verkligen inte ville bli läst av David Sundin (2021) 3–6 år

Boken vill inte bli läst, den krånglar och busar med den vuxna läsaren och med barnet. Väldigt rolig bok med massor av fina illustrationer och busiga inslag. Författaren har tidigare skrivit Boken som inte ville bli läst.


Lätta fakta om småkrypens värld av Emily Bone (2021) 6–9 år

Fakta om olika slags småkryp med illustrationer. Väldigt givande bok med flera fina illustrationer.  Ävenom den är för äldre barn tror jag att den också skulle passa till 3–6 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar