fredag 27 maj 2022

Nya böcker för de allra yngsta



Bibbi passar Lasse av Ingrid Olsson och Charlotte Ramel
Mormor har en hund som heter Lasse. Nu är mormor bortrest och de ska passa Lasse. Bibbi vill visa mamma att hon är stor nog att hålla i Lasses koppel fast hon inte tror det. När mamma stannar för att prata med en bekant så tar Bibbi över kopplet i alla fall, där hon sitter i vagnen. Men Bosse är en busig hund. Snart börjar han dra i kopplet och Bibbi föröker hålla tillbaka, men det går inte vagnen rullar med, fortare och fortare när Lasse tar sats och springer. Släpp kopplet! ropar mamma men Bibbi vill inte.




Bruno åker bak på cykeln av Anna Ribbing och Cecilia Heikkilä
Bruno och nallen Valle förljer med på cykeltur. På vägen vinkar de till ekorren, igelkotten och bebisen i den gula bilen. När de kommer hem igen i full fart så väntar en överraskning: en egen lite cykel!




Kattungen av Ingrid Flygare (från 2 år)
Ingrid Flygare har tidigare skrivit Fölet och Valpen och nu är det dags för möte med en busig kattunge. Den har precis fått ett nytt hem och snart vaknar nyfikenheten till liv. Efter några veckor får den gå ut själv på sitt livs första äventyr och lockas allt längre bort från hemmet av allt spännande därute. Vilken tur att kattungen blir hittad av ett barn som vet var den hör hemma och som lekfullt kan få den med sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar