fredag 27 maj 2022

Roliga och spännande bilderböcker



Vi vill ha fredagsmys av Emma Bouvin och Emma Göthner
Två små flickor ska ha fredagsmys med film, hallon, blåbär och chips men det blir fel när mamma istället kommer med bara popcorn! Bär har vi inga, säger mamma, då får ni gå ut i skogen och plocka men det får ni inte, för ni är för små. Men det är precis vad de gör. När mamma har lämnat dem så smyger de ut i skogen som är mörk och läskig...



Två små riddare av Björn F. Rörvik och Alice Lima de Faria
Författaren till de humoristiska böckerna om bockarna Bruse, spin-off versioner till originalsagan, har skrivit om två små riddare (riddare Bang och riddare Rosenbuske) som har fått i uppdrag att hämta hem en prinsessa som kungen tror att en drake har tagit. Det visar sig att prinsessan helt enkelt är ute och roar sig på rockkonsert och hon vill absolut inte följa med hem. Ganska mycket text, passar som högläsning också för lite äldre barn. Otroligt rolig :)




Den övergivna ön av Astrid Åhlén
En flicka växer upp vid kusten. Där ligger en ö med ett hus som hennes pappa växte upp i och som byggdes av hans gammelfarfar men sedan farmor dog åker  de aldrig dit fast ön ligger så nära att man ser huset. I år är flickan stor nog att ro ensam och hon ror ut till huset på ön fast hon inte får...



Godnattäventyret av Magnus Ljunggren och Per Gustavsson
En pappa försöker förgäves att komma vidare i boken som han läser för sina två barn vid läggdags. Ingen av dem vill sova, de vill ha äventyr och äventyr blir det!




Farliga skogen av Sanna Borell
Ett litet barn går igenom skogen och möter en minotuar som hon blir stoppad av. Vad gör hon där? Här bor ju bara läskiga varelser med coola horn och giftgaddar och sånt. Barnet följer efter en ekorre som vandrar vidare och gömmer sig på de olika uppslagen som innehåller mycket att titta på. Det är knotiga träd och dammar, olika monster, träsk och grottor. Till slut är det ekorrens tur att leta och leken slutar med saftkalas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar