torsdag 7 juli 2022

Joy alltid glad av Jenny Valentine

Visst är Joy inte alltid glad, oavsett sitt namn, men hon har onekligen en positiv livshållning och en förmåga att hitta silverkanter i vardagen. Hennes föräldrar är äventyrslystna och tack vare sina yrken som sjuksköterska och kock så har de kunnat flytta jorden runt under hela Joys tioåriga liv. Hon har inte gått i skolan utan mamman och pappan har undervisat henne och hennes storasyster hemifrån och de har bott på många annorlunda platser som Hanoi, Mumbai, Mexico, brasiliens djungel och Zanzibar, för att nämna några. 

Nu ska de plötsligt flytta till mammas hemland, England, och bo hos morfar, bli bofasta och börja skolan! Joy tycker först att det ska bli spännande, men folket i England är så reserverade. Och morfar är en av de värsta. En riktig tråkmåns, tycker Joy. Tyvärr är hennes lärare inte roligare och hon uppfattas som näsvis när hon vill dela med sig av allt hon vet om världen. Läraren tror henne inte. Och alla dessa regler som ska följas.

Det bästa med skolan är en jättestor ek på skolgården. Där tillbringar Joy sina raster men snart är hon inte ensam längre, en pojke som heter Benny dras också dit. Men så kommer ett besked från rektorn. Eken ska rivas för att ge plats åt en ny skolbyggnad! Joy och Benny tar genast upp kampen. Eken ska räddas!

En varm och rolig bok som det kommer fler delar av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar